2010. július 28., szerda

Még egy kis swning...

Akkor most még egy adag a swinges darabokból, bár már szerintem némelyiket már láttátok a Meskán!
Először is egy elegáns darab:Finom, pasztell sárga és barack színű tollak, egy piciny csipke és tüll no meg egy kis háló...ők sorakoztak a gyönyörű damasztból készített virág köré, mely virág finom organza szirmokból nyílt ki.


A következő egy hajpánt, melyet Aledi még arra is méltónak talált,hogy beválogassa a Meska Vintage szemezgetőbe mely szemezgető tarolt!Ezúton is millió puszi és köszönet Neki és gratula a szemezgetéséhez:-))
Tehát a hajpánt mely már a gazdáját is megtalálta és türelmesen várja, hogy ékesíthessen végre!

Van még egy barackos-színes is:

Tehát itt tartok most és még néhány darabnál ami még formálódik!
Más!Időközben bevillant, hogy jubilálok minden téren!Például 1 éves a Meska boltom, egy éves a blogom és jövőhéten nekem is szülinapom lesz!Arra gondoltam, hogy itt ezen örömteli események kapcsán ünnepi Akciózást követek el!Tehát aki úgy gondolja,hogy szeretne valami "bolyetteset" ne fogja vissza magát!Óhaj-sóhaj,"kutyafüle", bármivel lehet keresni és "kedvezően megegyezünk"!:-))
Nem tudom, hogy itt a blogon milyen ünneplés várható és mikor, de kiokoskodok valamit! Bár ha van ötletetek,elképzelésetek, hogy mit látnátok tőlem szívesen, amit mondjuk kisorsolnék és valaki a sorsolást követően magáénak tudhatná, akkor szintén ne fogjátok vissza magatokat és "tárjátok elém lécci"!Vigyázat!Ha nem jönnek ötletek, magam döntök!:-)))
Ui:
Ja és a legfontosabb!Mindenkinek köszönöm az eddigi érdeklődést és szeretetet!
Akik pedig megtisztelnek azzal, hogy "rendszeresen követnek"... nos... nekik külön köszönöm a bizalmat!!Igyekszem meghálálni!:-))

2010. július 20., kedd

Éljen a swing!-Avagy tollászkodtam...:-))





Nem teljesen önszántamból...
Előrebocsátom, hogy "ez a project nem jött volna létre" ha nem kapok Bogitól nagy adag gyönyörű és színes tollakat..meg azóta fehéreket is...
Tehát az úgy volt, hogy amikor "kézhez kaptam az árut", azonnal neki is láttam "tollászkodni"!Gyorsan memorizáltam a színeket rohantam a "textil-szekcióhoz". Persze, hogy nem volt minden úgyhogy rohantam a boltba és mit tesz...találtam a zöld tollakhoz pontosan illeszkedő árnyalatú selymet!Mintásat!Még jobb!Így már jött a fekete is.
Annyi előzménye volt a a dolognak, hogy már kísérletezgettem a "tépett virággal" mindenképpen csak ilyen szirmokat szerettem volna.Végül ténykedésem nem volt hiábavaló mert sikerült megfelelően kezelni a széleket, bár nagyon "hatásos" volt úgy natúr tépetten is azért még elláttam a bajukat nem ám nekem tovább tépelődnek!:-))
Amit most hoztam nyugodtan mondhatom, hogy a "legütősebb" darabja a kollekciónak!/Nála már csak "finomabb darabok jönnek!/Csipkeágyra rétegeztem a virág szirmokat közepükre kásagyöngyöket varrtam.Ja! A tollakat meg szépen egyesével közé-mellé-elé-fölé és még egy kis háló...jó sokáig tollászkodtam,tépelődtem vele..
A név hamar eldőlt. Aki eddig látta valamilyen formában "alkalmazta" a swing szót:jé olyan swinges...ja olyan swingeset csinálsz? stb...
Hát nem tudom!Nem akartam direktben "swingeset" de ha egy kis tollaktól meg egy darabka hálótól máris visszamegyünk az időben hát legyen!Igaz a zöld a sárga a fekete a kék kifejezetten divatszínek voltak ekkor!A csipkéről,selyemről,szaténról,bársonyról strasszokról nem is beszélve!
Szóval van még ahonnan Ő jött!
Folyt.köv!

2010. július 16., péntek

Ikersapik például...



Igazából magamnak válaszoltam arra a kérdésre, hogy mik is készültek mostanában ...ikersapik például...meg a maradék fonalakból egy kis babakalap.
Fotózáshoz
készültek tejesen fix elképzelés szerint ami a fazont és a színeket illeti.Tehát nem saját "kreáció", csupán elkészítettem őket, mégpedig nagy örömmel mert nagyon tetszik ez a fazon és hát a színek is passzíthatóak a "stílusomhoz"!Biztosan jól állnak majd a kis ikerbabácskáknak.
A kislánykalapot viszont már én hoztam össze a kedvenc mintámat felhasználva lett ilyen kis elegáns a kalap.
Hát most ilyen kis rövidkére sikeredett a mondanivalóm...Viszont!!
A következő rész tartalmából: :-))

Nemsokára egy kis időutazásra hívlak Benneteket... egészen az 1920-as évekig...illetve a '30-as évek elejéig... hamarosan mutatom!Addig is: éljen a Swing!:-))

2010. július 2., péntek

Csipe/sz/t...




Most ezeket a színes képeket hoztam tele csipeszekkel...
Szerettem volna valami egyszerűt és nem túl színeset készíteni...hát ezek a hajbavalók kerekedtek ki végül!
Tényleg egyszerűek... és hát így összességében igencsak színesek!:-))A pöttyös szalagok elegendő játékosságot kölcsönöznek a "kollekciónak"!
Horgolt virág alapra "csűrtem-csavartam-gyűrtem" hol egy kis organzát hol egy kis szatént és csak egy kis gyönggyel vagy gombbal díszítettem őket!
Az "ihlet" fagyizás közben "szállt" meg...Örök kedvenc a csoki így az alap főként /csoki/barna.Persze a vanília szorosan halad a nyomában, így készült hasonlatos alap is!Bár a harmadik klasszikus puncsot kifejezetten nem szeretem azért nem volt szívem "szétválasztani" őket!Végül a "mellékágon" némi pisztácia és málna!
Mivel a "bőrömből nem bújhatok ki" készültek klasszikus verzióban is változatok.Szerintem amolyan betűzöm a frizurába és már indulok is verziók!