2010. március 16., kedd

Szépen alakulgat..



...egy megrendelés...egy kedves,aranyos és nagyon-nagyon türelmes hölgynek.:-))
Nálunk is úgy van, hogy amikor igazán elkapnak a vírusok és a gondok juszt is összecsapnak a hullámok minden fronton!Most egy ilyen időszak van...mint ahogyan a tél is erőlködik de visszavonhatatlanul jönni fog a tavasz és elmúlnak a zord idők...minden fronton!Hiszem...!:-))
Tehát egy felkérést kaptam /nem keringőre/ egy extra méretű bögrekabát elkészítésére, annyi kikötés volt csupán, hogy sárga-barna színkombinációban szülessen.Nagyon megörültem, hogy mások is fantáziát láttak ebben a "nélkülözhetetlen" kellékben.A bögre típusa az a nagy...így előkotortam az itthon fellelhető példányt és nekiláttam!3-szor biztosan újrakezdtem /lehet többször is/mire "megtaláltam" amit kerestem.Zöld utat kapott!:-))



Kedves megrendelő kívánsága volt ez a kis horgolt labda a kisfiának szánja.Láttam már sok helyen -többi közt játékkatalógusokban is- de úgy igazán nem mozgatott meg.Rájöttem, hogy igazából egy nagyon hasznos és alap eszköz lehet a gyermekek "kelléktárában".Jó erős vászonból készítettem egy /majdnem/ gömböt melyet szintén jó alaposan bevarrtam hiszen műanyag golyócskákkal töltöttem meg, hogy markolászható legyen.Tudatosan alapszíneket használtam a horgolás során és végül is egy majdnem gömbölyű kis laszti lett.Egyszerű és hasznos.A gyerkőceim lecsaptak rá..nekik is kell!Jaj már mennyi mindennel tartozom nekik is..nem baj, jön a tavasz, elmúlnak a zord idők és energikusan nekilátok mindennek!Remélem...

9 megjegyzés:

  1. A bogre kabat fantasztikus jo lett!!!Es a labda is nagyon aranyos. Nalam is amikor keszittek valamit megrendelesre akkor a Mia csak szomuruan megjegyzi hogy ez milyert nem az ove:-(...egyem a kis lelket:-D

    VálaszTörlés
  2. A bögre ruháját gyönyörű színekből válogattad össze. A labda, milyen kis vidám! Igazán szemet gyönyörködtető mindkettő.

    VálaszTörlés
  3. Én inkább fordítottan szoktam érzékelni a problémát (az istennek sem hűl ki:), ám mégis nagyon ötletes (jelen példány a szemnek is kedves:) ez a megoldás. :)

    VálaszTörlés
  4. óóó, az a bögrekabát, sárga-barna, nagyon meleg mindenhogyan, jujj nagyon szép!! :) az őszt juttatja eszembe, mikor reggel még süt a nap, de már hűvösödik az idő, akkor kiállni az erkélyre egy ilyennel, mmm.. na de persze ne rohanjunk ennyire előre, előbb csak jöjjön a tavasz, Neked pedig jobbulást!!
    ah, ez tényleg nagyon szuper, egyszer nekem is kell egy ilyesmi.... :) vagy nagyon nagy meló? fogalmam sincs a horgolásról (bár egyszer Mamám megtanított, horgoltam is egy sálat egy macimnak, és rögvest el is felejtettem... :) )
    oh, bocs, hogy ilyen sokat locsogtam itt (is)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép lett mindakettő! A bögrekabát nagyon ötletes, még nem láttam ilyet!

    VálaszTörlés
  6. Örülök, hogy a bögrekabátot nem tartjátok egy "agyament" ötletnek, itthon szűkebb és tágabb családomban annak tartják!Mikor én felfedeztem eme eszközt azonnal készítettem egyet, nekem "bejön" és punktum!:-))
    Viki!Majd egyszer csak "összebizniszelünk" és készítek ilyen kabátot Neked is!:-))Gondolod lesz nyugisabb időszak...?ja és én is tudok sokat beszélni..szoktam is.

    VálaszTörlés
  7. Jaj, de jó ez a labda. És újra felfedeztem a spanyolviaszt : ( Valamelyik nap az jutott hirtelen eszembe, hogy a varrott bébilabdák mintájára lehetne horgolni is.
    Az én gyerekeimnek is szinte minden kéne, amit készítek : )

    VálaszTörlés
  8. oké :)) és igen, határozottam gondolom, hogy mindig kell jönnie egy kicsit nyugisabb időszaknak.. muszáj, hogy higgyem, nálam hamarosan az jön, különben elveszítem a reményt.. szóval igeeen :D

    VálaszTörlés