2010. január 13., szerda

Egy kis káosz....




Először is sok-sok szeretettel köszöntöm elsőként bejelentkezett rendszeres olvasómat!Remélem idővel jönnek majd többen is mindenkit szívesen látok és szeretettel várok!
Az elmúlt egy hét eltelt csak úgy...Nekirugaszkodtam sapkát horgolni 4-szer is aztán mind a 4-szer le is bontottam!Vagy nem tetszett a fazon, vagy nem stimmelt a leírás illetve a fonalakkal sem boldogultam.Egy szállal vékony,kettővel vastag majd a tűt nem sikerült eltalálni.Most ott tartok, hogy tűt kell vásárolni a két szálhoz és akkor talán ....Szóval egy időre félretéve a dolog!
Nekiláttam varrni kis állatfigurákat...őket is félretettem mert nem tudtam ráhangolódni igazán.Tehát idén már két elkezdett és félbehagyott munka!Igaz ebbe a zűrös hétbe már mindhárom gyerkőccel jártam orvosnál!Hát igen!A kicsi valami csúnya vírussal küzd, a nagy nem akar enni, a középsőnek folyamatosan a feje fáj/az enyém is egyébként/...szóval van baj elég!Így most mindenféle beutalóval fel vagyok szerelkezve és kezdődik a szokásos orvosjárás.
Most azt találtam ki, hogy a tavalyi év sikere kapcsán a változatosság kedvéért hímezni fogok!Az elmúlt év őszén kezdtem el hímezni a "Hímzett hagyomány" fantázianévre keresztelt kollekciót.Alapkoncepcióban ajándékkísérőnek szántam de kitűnően díszíthetünk vele húsvétkor is.A vázára tett ágakon nagyon jól mutat.Vagy egy borosüvegen.Tehát alapvetően autentikus magyar motívumokat "használok" és ezeket egészítem ki esetleg egy-egy az adott ünnephez kapcsolható mai motívummal.Nekem most elsősorban az ősi erdélyi szőtteseken fellelhető motívumok a kedvenceim eddig is ezeket használtam és azt hiszem maradok most is ezeknél!Az a lényeg, hogy első körben elkészítem az eddigi kollekció újévi, tavaszváró változatát aztán majd jönnek még hozzá újabbak!Fontos számomra a hagyományőrzés mind az " ős népfőiskolás" voltomat mind a megboldogult néptáncos voltomat tekintve...!
Azért még egy nyakbavalóra futotta, őket nagyon szeretem készíteni!

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy megtisztelsz a figyelmeddel! :) Figyelemmel kísértem a meskás boltodat, részben, mert hasonló "bizniszben utazunk", részben, mert sok darab nagyon tetszett a munkáid közül. Van a kedvenceim között is Bolyet. A legkedvencebbem a szürkés-rózsa sapka-sál, az egyik régebbi bejegyzésedben ott van a képe. Afelett sokáig merengtem.:) Sok sikert és sok olvasót! :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Belinda!
    Én köszönöm a sok erőt adó érdeklődésed!Nagyon sokat lendített a lelkemen sorozatos "Nekik tetszik ez a termék" jelölésed!Tőled kaptam ilyenformán a legtöbb biztatást!A blogolásban "zöldfülű" vagyok fogalmam sincs mi-merre,mit csinálni,jelölni de majd alakul!Szeretettel köszöntelek!Timi

    VálaszTörlés