2010. január 19., kedd

István, a király....már a második DVD!




Tombol nálunk az "István, a király láz"..!Napi penzum úgy 2-3 megtekintés DVD-n.Reggel a kicsi már azzal indít, hogy mikor kapcsoljuk már be az István, a királyt?Nálam úgy fél tíz magasságában alakul ki, hogy most már esetleg valami töményebbet is képes vagyok befogadni.Tehát addig húzzuk-halasszuk valahogy.Szóval lemegy./Közben eljátsszuk-énekeljük különösen kedvelt részeinket.Kicsinek Géza temetése /?!/Adj békét Uram...ezt aránylag gyorsan meg lehet tanulni./
Mikor hazajön a középső/leányzó/megkérdezi, vajon néztük e ma már az István, a királyt?Igen, néztük- válaszolunk.Erre persze duzzogva: kár /amúgy Réka szerepe szerint a leányzó/.Tehát kérdezem: bekapcsoljam?IIgeeeen!!!!itt már a legnagyobb is lelkesedik hiszen Ő Torda.Szóval elindítjuk újra...szokásos körök.Mindenki a kedvenc részét harsogja és ha valaki éppen elállja a TV-t mert éppen előtte ugrabugrál, bocsánat szerepel és a többiek valamiről lemaradtak tekertetünk vissza!Már egy DVD elhalálozott... az eredeti amit még tavaly karácsonyra én ajándékoztam a férjemnek, így most a kicsi kapott karácsonyra egy újat nagy Novák tata "rajongóként" a csíksomlyói változatból.
Azt szeretném, hogy holnap menjen már oviba a legkisebb is de azt hiszem, hogy elejét kell vegyem a dolgoknak és az óvónénit is beavatom, hogy helyén tudja kezelni az ilyen szólásokat mint pl.Pusztulj vagy meghalsz!/Sarolt Rékának!/
Ja és a szereposztás:István-legkisebb
Réka-középső
Torda-legnagyobb
Sarolt-jómagam
Koppány-apukám és hogy bonyolítsuk, Őt "csak" elképzeljük hiszen nem velünk él de mivel ősidőktől kezdve erőteljes hasonlóságot mutat Vikidál Gyulával habitusát illetően pedig Koppányra hajaz más nem is játszhatná e szerepet!
A többi szerep közös.
Szóval dióhéjban ennyi a színházi történet.Az én lelkivilágomra rendesen hat a dolog az utóbbi két hétben csak ezt-azt készítettem és erősen a hangolódás fázisában tartok még!Így hát beszerzőkörutakat szerveztem magamnak, begyűjtöttem egy jó adag fonalat /a fonalhegyre/, textileket a tavaszváró kollekcióhoz. És , hogy az ember ösztönösen menekül a súlyok alól, alapvetően vidám,élénk színeket vásároltam./Persze a pasztell árnyalatok mellet.../Most már illenék is alkotni valamit hiszen egy horgolótűre is képes voltam kiadni tegnap 800 Ft-ot amit én természetesen sokallottam is... de hát.../Elkezdtem újból egy fejfedőt horgolni.Holnaptól kevesebb István és sok új vidám szín!
Szeretjük az István, a királyt...-méltán!

4 megjegyzés:

  1. :) Nálunk is akkor tombolt az István a király láz, amikor a kicsi még óvodás volt. Miközben fürdettem, ordítva énekeltük a fürdőszobában Koppány dalait,nálunk az volt a kedvenc. Annyira jó volt! :)
    Az óvónéni persze szóvá tette, egész nap énekli a gyerek, de csak a Koppányos "agresszív" részeket.

    VálaszTörlés
  2. De jó, hogy mondod, már komolyan kezdtem izgulni, hogy van egy kis gond...!Érdekes a kicsi is a Koppány dalait harsogja de közben azt mondja Ő István!Most a farsangon is István szeretne lenni!

    VálaszTörlés
  3. :) Nincs itt semmi gond, én olyan büszke voltam a kicsire, hogy olyan ügyesen énekli, a rajztól meg egyenesen elájultam. Emlékszem,annyira büszke voltam rá, hogy hónapokig kint volt a hűtőn, azért is tartottam meg .
    Csak az óvónénire haragudtam.Fffff.

    Megnézném a kicsid jelmezét :)

    VálaszTörlés
  4. Hát ha összejön a dolog lefényképezem és megmutatom!Én is büszke vagyok rájuk mert sok "értelmes" dologért rajonganak szerencsére pl.népzene,néptánc,foci,István, a király mennek éjjel-nappal és este bedőlnek az ágyba.Sajnos valódi játékra meg nem marad idő. Na de majd kitavaszodik...!

    VálaszTörlés