2010. január 31., vasárnap

Tavasz tündéri.. és szülinap



Mostanában sokaktól hallom, hogy mennyire várják a tavaszt.Mi tagadás én is hamar rá tudok hangolódni..
Így hát már most nekiláttam néhány tavaszi "ötletnek" és ezt a sort nyitotta ez a sapi melyet a cserépkályha ropogó tüze mellett készítettem , időnként belecsodálkozva a szakadó hóesésbe.Tehát a sapi Horgo-blog -os története itt olvasható.
Egy szemfüles és kedves fotós hölgy lecsapott rá miközben egy szintén nagyon szemfüles és kedves édesanyával a méreteket egyeztettük, így hát holnap kezdek készíteni mondjuk egy 99%-ban hasonlót!
A hétvégén ünnepeltük a férjem szülinapját így hát az elmúlt napot eléggé strapásak voltak.Persze nem bánom mert nagyon szeretem ezeket az összejöveteleket.Testvérek, nagyszülők és sok gyerek...jókat eszünk-iszunk beszélgetünk és mindig feltöltődünk.Nekünk a kezdetektől nagyon fontosak voltak az ünnepek és szeretném ha a gyerekeim is ezt látnák és tanulnák meg.Megadni a módját, készülünk, sütünk-főzünk, takarítunk.Szerencsére nagy a család és mindig van kit ünnepelni!Például most januárban és februárban tobzódnak a szüli és névnapok!Az ajándékozásból nem csinálunk nagy ügyet, mindenki azt kapja amire éppen szüksége van, ha nagyobb dolgokról van szó esetleg összefogunk de elsősorban természetesen magunk készítjük az ajándékot.Sógornőm profi varrónő és a pachwork szerelmese csodás dolgok kerülnek ki a keze alól számunka is.Tehát jó készülni,várni, kapni de ahogy szokták volt mondani adni a legjobb!Ti, hogy vagytok az ünnepléssel és az ünnepekkel?

8 megjegyzés:

  1. Boldog szülinapot kívánok férjednek! Nálunk is mindig nagy családos ünneplések voltak, de sajnos évről évről kevesebben tudunk összejönni az ünnepekre. A gyerekeimnek szerencséje volt, hiszen minden dédnagyszüleiket is ismerhették, de mostanra n szűk család maradt... Nálunk is nagy sütés főzés van az ünnepekkor, én is így nőttem fel, és gondolom ez tovább is fog öröklődni.
    A sapi valóban jó tavaszias lett,hátha a tavaszt is előcsalogatja hamarosan.

    VálaszTörlés
  2. kitartást a sok sok ünnephez :)

    a sapka annyira tetszik és ugyan elég sokat nézem az ujdonságokat, de ezt gyorsan elvitték, ha nem is láttam. Ha már még egyet csinálsz nem lenne kedved inkább kettőt? :)

    VálaszTörlés
  3. jajjaj!!A nagy sikerre való tekintettel ma beszereztem még egy adag ilyen zöld fonalat.Mázlim volt mert sikerült elcsípni az utolsó néhány motringot így 1-2 sapi még belefér!Sajna az időm most kevés mert fennforgás van a gyerekekkel /holnap doktor néni sajna, kicsi asztma, fulladás,vírus?/ és néhány határidős munkám is van de ha tényleg szeretnéd egyeztethetünk róla méreteket:)
    Persze hamarosan Te is horgolsz majd hasonlókat, sőt szebbeket, hiszen minden szezonban kell egy újabb!
    Ja, és persze megyek Hozzád játszani!

    VálaszTörlés
  4. Várlak szeretettel és komolyan gondoltam a sapit!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon klassz lett a sapi, olyan vidám lett ezekkel a virágokkal és gombocskákkal. Tetszenek a munkáid, jövök máskor is nézelődni.Jó blogolást!

    VálaszTörlés
  6. Szia Kockás Világ!Hú.. hát én is "felfedeztelek" már és járogatok Hozzád!Fejér megye egyébként is megdobogtat hisz magam is e megyében nőttem fel és Fehérvárhoz is ezer szállal kötődöm!Megyek gyakran és Téged is várlak!

    VálaszTörlés
  7. Van egy díj nálam, neked! http://bgabella.blogspot.com

    VálaszTörlés
  8. SZia, metikustól találtam rád :) és rögtön el is ájultam ettől a gyönyörűségtől, még jó, hogy nincs lányom. Igaz én pl. simán felhúznám :)

    VálaszTörlés